לחרוז כמו הגדולים - סדנת חריזה מודרניסטית
יום א׳, 30 ביוני
|קישור לזום יישלח לנרשמים
חושבות שחריזה זה רק לשירי ילדים? אוהבים לחרוז אבל מרגישים שאתם יכולים לעשות זאת קצת יותר טוב? אם כן, הסדנה הזו היא בול בשבילכם! הצטרפו אליי לסדנה מרתקת בנושא החרוז המודרניסטי, החרוז שבו בחרו המשוררות והמשוררים הגדולים ביותר של השירה העברית.
זמן ומיקום
30 ביוני 2024, 19:00 – 20:30
קישור לזום יישלח לנרשמים
פרטי האירוע
יש אנשים שחושבים שחריזה מקומה רק בשירי־ילדים כמו של אהוד מנור ודתיה בן דור. למרות ששיריהם של מנור ובן דור מצוינים בפני עצמם, השירה מודרנית, כך נראה, בחרה לחדול מלהשתמש בחריזה מחמת מיאוס. עם קביעתו של הבית החופשי (free verse) כצורת הבסיס של השיר המודרני, החריזה החלה להעלם אט-אט מהנוף התרבותי. החרוז נתפס היום בעיקר כבנאלי וילדותי.
בעיניי, זה ממש חבל. לחריזה יש עבר עשיר ומפואר בשירה העולמית בכלל ובשירה העברית בפרט, והיא מלווה אותנו מהתפילות היהודיות הקדומות, דרך שירת ימי הביניים ועד לשירה המודרנית בת ימינו. משוררות ומשוררים עבריים הראו לאורך השנים כיצד ניתן להשתמש בחריזה בצורה מסקרנת, חדשה ויצירתית על־ידי שימוש בשיטות חריזה ייחודיות ומעניינות.
החרוז מתחבר אלינו לחוויה האנושית הבסיסית ביותר. חרוז טוב משחרר דופמין במוח שלנו וגורם לנו לתחושת עונג. חריזה שכזו לא רק שאינה בנאלית, אלא היא יוצרת תחושה של הכרח, כאילו המילים החורזות נועדו להופיע במקום שבו הן מופיעות ואף מילה אחרת לא יכלה לבוא במקומם. חרוז טוב מרגיש כמו זיווג שהגיע משמים.
בסדנה זו נדבר על החרוז המודרניסטי לסוגיו: נסביר על ההבדל בין חרוז דקדוקי לחרוז מלא; נציג את סוגי החרוזים השונים ואיך משתמשים בהם נכון; נדבר על האופן שבו מרחיבים את שדה החריזה על מנת להעשיר את העולם של השיר; והכי חשוב: נתרגל!
אל מסיבת החרוזים שלנו יצטרפו כמה מהמשוררות והמשוררים הגדולים שיש לשירה העברית להציע ביניהם רחל בלובשטיין (רחל המשוררת), לאה גולדברג, נתן אלתרמן, שאול טשרניכבוסקי, חיים נחמן ביאליק, אברהם שלונסקי ועוד.
אז אם אתן חושבות שחריזה זה רק לשירי ילדים ומוכנות לנסות להשתכנע אחרת, אם אתם חורזים קבוע ורוצים ללמוד איך לעשות זאת בדרכים חדשות, או אם אתם פשוט סקרנים לשמוע עוד – הסדנה הזו היא בול בשבילכם!
הרשמה ממש כאן.